Oferta

Oferta Produktowa

Jabłka
  • paula red

Owoce tej odmiany są kuliste, spłaszczone, mają gładką, błyszczącą, cienką, jasnożółtą skórkę, pokryte prawie na całej powierzchni ciemnoczerwonym rumieńcem. Owoce są duże lub średniej wielkości. Ich smaczny miąższ jest biały, soczysty, lekko aromatyczny, słodko-kwaśny. Gniazdo nasienne duże, symetryczne z licznymi nasionami. Jabłka po zbiorze są dość twarde, z czasem miękną.

Dojrzałość zbiorcza: początek września,
Dojrzałość konsumpcyjna: wrzesień - październik

  • champion

Odmiana deserowa o kulisto – stożkowatym kształcie, lekko żebrowanym przy kielichu. Owoce mają gładką, suchą, zielonkawożółtą lub żółtą skórkę, pokrytą rozmyto paskowanym rumieńcem na powierzchni około 50 %. Owoce są duże lub średniej wielkości. Ich bardzo smaczny miąższ jest zielonkawo-kremowy, drobnoziarnisty, soczysty i średnio ścisły. W czasie przechowywania owoce nie więdną.

Dojrzałość zbiorcza: przełom września i października,
Dojrzałość konsumpcyjna: listopad - luty

  • piros

Owoce są średniej wielkości lub duże o kulisto-stożkowym kształcie. Mają żółtą skórkę pokrytą na ponad 50% powierzchni atrakcyjnym, paskowanym, czerwonym rumieńcem. Odmianę charakteryzuje wyśmienity smak i soczystość

Dojrzałość zbiorcza: I i II dekada sierpnia
Dojrzałość konsumpcyjna: początek września

  • delikates

Odmiana deserowa i przemysłowa. Owoce są średnie i duże, kulisto-stożkowate, lekko spłaszczone. Ich zasadnicza barwa jest zielonożółta z silnym rumieńcem pokrywającym zwykle ponad połowę powierzchni Skórka ma tłusty nalot, miąższ jest biały, drobnoziarnisty, bardzo smaczny, przechowywanie w chłodniach do stycznia

Dojrzałość zbiorcza: połowa września,
Dojrzałość konsumpcyjna: październik - grudzień

  • cortland

Odmiana deserowa. Owoce są duże lub bardzo duże i wyrównane. Skórka tłusta i mocna w kolorze zielonożółtym, pokryta sinawym nalotem woskowym. Miąższ biały, kruchy, soczysty, słodki i bardzo smaczny. Gniazdo nasienne małe z mała liczbą nasion.

Dojrzałość zbiorcza: druga połowa września,
Dojrzałość konsumpcyjna: od grudnia do lutego

  • lobo

Odmiana deserowa. Owoce sę duże, często przy właściwiej pielęgnacji bardzo duże, na ogół wyrównane pod względem kształtu i wielkości. Kształt mają kulisty lub lekko stożkowaty. Skórka gładka, błyszcząca, zielonożółta z silnym ciemno-karminowym, rozmytym rumieńcem pokrywającym prawie cały owoc, z delikatnie zaznaczonymi prążkowaniami. Miąższ zielonkawo-kremowy, soczysty, kruchy, lekko aromatyczny, bardzo smaczny i słodko-kwaśny. Gniazda nasienne średniej wielkości z małą liczba nasion.

Dojrzałość zbiorcza: połowa września,
Dojrzałość konsumpcyjna: listopad - grudzień

  • jonagored

Jonagored odmiana jabłoni, uznawana jest za najlepszą formę mutanta Jonagolda. Skórka owoców jest gładka, błyszcząca. Jabłka są bardzo ładne, duże, pokryte intensywnym karminowo-brązowym rumieńcem na tle którego widoczne są ciemniejsze smużki.
Owoce są bardzo smaczne i odporne na transport.

Dojrzałość zbiorcza: początek października
Dojrzałość konsumpcyjna: styczeń - kwiecień

  • gloster

Odmiana deserowa i przemysłowa. Owoce tej odmiany są duże, stożkowate, podobne do owoców odmiany Red Delicious (przeważnie większe). Skórka zielonkawożółta, pokryta całkowicie intensywnym, ciemnoczerwonym, rozmytym rumieńcem, przez który prześwituje jasnoszare przetchlinki. Miąższ biało-zielonkawy, drobnoziarnisty, ścisły, soczysty, wyraźnie kwaskowaty.

Dojrzałość zbiorcza: pierwsza połowa października,
Dojrzałość konsumpcyjna: styczeń - kwiecień

  • ligol

Odmiana deserowa i przemysłowa. Owoce są duże lub bardzo duże, kulistostożkowate z lekkim żebrowaniem przy kielichu, wyrównane pod względem wielkości. Skórka tej odmiany jest twarda, żółta z jaskrawoczerwonym rumieńcem. Miąższ koloru kremowego, jędrny i soczysty,

Dojrzałość zbiorcza: pierwsza połowa października
Dojrzałość konsumpcyjna: styczeń – kwiecień

Borówki

Jestem zakładką. Kliknij przycisk, by zmienić ten tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Czereśnie
  • kordia

Owoce tej odmiany są duży bądź bardzo duże (8-10 g). Mają sercowaty, wydłużony kształt. Skórka jest w kolorze karminowoczerwonym z brązowym odcieniem i jasnymi punktami. Odmiana jest średnio podatna na pękanie. Bardzo dobrze natomiast przetrzymuje transport.

Dojrzałość zbiorcza: połowa lipca

  • burlat

Owoce o szeroko-sercowatym kształcie, spłaszczone, lekko pofałdowane przy szpułce, duże (6,5 – 7 g). Kolor skórki w pełnej dojrzałości – prawie czarny. Miąższ ciemnoczerwony, bardzo smaczny. Owoce tej odmiany są dość podatne na pękanie, jednak generalnie dobrze znoszą transport.

Dojrzałość zbiorcza: początek czerwca

Gruszki

Jestem zakładką. Kliknij przycisk, by zmienić ten tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Śliwki

Jestem zakładką. Kliknij przycisk, by zmienić ten tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wiśnie

Jestem zakładką. Kliknij przycisk, by zmienić ten tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Soki Owocowe
  • paula red

Owoce tej odmiany są kuliste, spłaszczone, mają gładką, błyszczącą, cienką, jasnożółtą skórkę, pokryte prawie na całej powierzchni ciemnoczerwonym rumieńcem. Owoce są duże lub średniej wielkości. Ich smaczny miąższ jest biały, soczysty, lekko aromatyczny, słodko-kwaśny. Gniazdo nasienne duże, symetryczne z licznymi nasionami. Jabłka po zbiorze są dość twarde, z czasem miękną.

Dojrzałość zbiorcza: początek września,
Dojrzałość konsumpcyjna: wrzesień - październik

  • champion

Odmiana deserowa o kulisto – stożkowatym kształcie, lekko żebrowanym przy kielichu. Owoce mają gładką, suchą, zielonkawożółtą lub żółtą skórkę, pokrytą rozmyto paskowanym rumieńcem na powierzchni około 50 %. Owoce są duże lub średniej wielkości. Ich bardzo smaczny miąższ jest zielonkawo-kremowy, drobnoziarnisty, soczysty i średnio ścisły. W czasie przechowywania owoce nie więdną.

Dojrzałość zbiorcza: przełom września i października,
Dojrzałość konsumpcyjna: listopad - luty

  • piros

Owoce są średniej wielkości lub duże o kulisto-stożkowym kształcie. Mają żółtą skórkę pokrytą na ponad 50% powierzchni atrakcyjnym, paskowanym, czerwonym rumieńcem. Odmianę charakteryzuje wyśmienity smak i soczystość

Dojrzałość zbiorcza: I i II dekada sierpnia
Dojrzałość konsumpcyjna: początek września

  • delikates

Odmiana deserowa i przemysłowa. Owoce są średnie i duże, kulisto-stożkowate, lekko spłaszczone. Ich zasadnicza barwa jest zielonożółta z silnym rumieńcem pokrywającym zwykle ponad połowę powierzchni Skórka ma tłusty nalot, miąższ jest biały, drobnoziarnisty, bardzo smaczny, przechowywanie w chłodniach do stycznia

Dojrzałość zbiorcza: połowa września,
Dojrzałość konsumpcyjna: październik - grudzień

  • cortland

Odmiana deserowa. Owoce są duże lub bardzo duże i wyrównane. Skórka tłusta i mocna w kolorze zielonożółtym, pokryta sinawym nalotem woskowym. Miąższ biały, kruchy, soczysty, słodki i bardzo smaczny. Gniazdo nasienne małe z mała liczbą nasion.

Dojrzałość zbiorcza: druga połowa września,
Dojrzałość konsumpcyjna: od grudnia do lutego

  • lobo

Odmiana deserowa. Owoce sę duże, często przy właściwiej pielęgnacji bardzo duże, na ogół wyrównane pod względem kształtu i wielkości. Kształt mają kulisty lub lekko stożkowaty. Skórka gładka, błyszcząca, zielonożółta z silnym ciemno-karminowym, rozmytym rumieńcem pokrywającym prawie cały owoc, z delikatnie zaznaczonymi prążkowaniami. Miąższ zielonkawo-kremowy, soczysty, kruchy, lekko aromatyczny, bardzo smaczny i słodko-kwaśny. Gniazda nasienne średniej wielkości z małą liczba nasion.

Dojrzałość zbiorcza: połowa września,
Dojrzałość konsumpcyjna: listopad - grudzień

  • jonagored

Jonagored odmiana jabłoni, uznawana jest za najlepszą formę mutanta Jonagolda. Skórka owoców jest gładka, błyszcząca. Jabłka są bardzo ładne, duże, pokryte intensywnym karminowo-brązowym rumieńcem na tle którego widoczne są ciemniejsze smużki.
Owoce są bardzo smaczne i odporne na transport.

Dojrzałość zbiorcza: początek października
Dojrzałość konsumpcyjna: styczeń - kwiecień

  • gloster

Odmiana deserowa i przemysłowa. Owoce tej odmiany są duże, stożkowate, podobne do owoców odmiany Red Delicious (przeważnie większe). Skórka zielonkawożółta, pokryta całkowicie intensywnym, ciemnoczerwonym, rozmytym rumieńcem, przez który prześwituje jasnoszare przetchlinki. Miąższ biało-zielonkawy, drobnoziarnisty, ścisły, soczysty, wyraźnie kwaskowaty.

Dojrzałość zbiorcza: pierwsza połowa października,
Dojrzałość konsumpcyjna: styczeń - kwiecień

  • ligol

Odmiana deserowa i przemysłowa. Owoce są duże lub bardzo duże, kulistostożkowate z lekkim żebrowaniem przy kielichu, wyrównane pod względem wielkości. Skórka tej odmiany jest twarda, żółta z jaskrawoczerwonym rumieńcem. Miąższ koloru kremowego, jędrny i soczysty,

Dojrzałość zbiorcza: pierwsza połowa października
Dojrzałość konsumpcyjna: styczeń – kwiecień